Home

Impressie

Visie

Doelgroep

Aanbod

Locaties

Hond & Seizoen

Voorwaarden

Contact

Links

Hond & Seizoen

Zomer Herfst Winter Lente

Lente

In de lente weten we allemaal dat alles weer tot leven komt de sneeuwklokjes en de krokussen maken na enige tijd plaats voor alle andere soorten bloemen die wij zelf of andere voor ons in de loop der jaren hebben geplant. Enkele soorten die nu in de bloei schieten kunnen erg giftig zijn voor onze honden. Hierbij valt dan te denken aan de eerder genoemde krokus welke organen aan kan tasten of het lelietje van dalen welke maag en darmproblemen kan veroorzaken net als het eerder genoemde sneeuwklokje. zoek voor meer giftige planten eens via google naar Giftige planten honden en u zult zien dat er een hele waslijst is met planten die giftig zijn voor onze honden.

Iets anders waar we tijdens onze wandelingen in de bossen in de lente rekening mee moeten houden is de geboorte van nieuw zogenaamd grof wild. De reekalveren worden vaak al in de laatste weken van maart geboren en dit kan doorgaan tot juni. Laat je dus je hond los lopen in het bos blijf dan wel allert op de hond dat deze niet het wild verstoort. Of nog veel erger het kalf in dit geval pakt en eventueel dood. Dit wil je toch niet op je geweten hebben. Het najagen en opjagen van wild is daarom in Nederland niet voor niets stafbaar. Hoewel de kans soms klein lijkt als je hiervoor staande gehouden wordt is de boete hiervoor aanzienlijk.

Nog iets wat ons kan overkomen tijdens onze wandelingen in het bos zijn de net door de opwarmende zon wakker geworden insecten die kunnen steken. De wespen en hommels maken nieuwe holen om de komende tijd zich te nestelen en zich voort te planten tot een ware zwerm. Maar natuurlijk ook andere insecten die het op ons en onze honden gemunt hebben zijn weer wakker geworden. Mocht uw hond gestoken worden door insecten hou de hond dan altijd even in de gaten hoe deze zich gedraagd en of hier geen verandering in zit. En bedenk natuurlijk dat niet alles gelijk zo ernstig is dat je naar een dierenarts moet. Maar als je het niet vertrouwd is dat de beste plaats om te laten kijken of alles goed gaat met uw trouwe viervoeter, jachtmaat, hondenkind of liefste. Een steek van een homel bevindt zich veelal in de poot waarbij de angel naar alle waarschijnlijkheid goed zichtbaar is. Steken van een Wesp kunnen overal geplaatst zijn en hoewel het er misschien maar één is kan deze toch een aantal keren steken. Mocht uw hond in een wespennest stappen en meerdere malen gestoken worden door een zwerm adviseer ik u zo snel mogelijk een dierenarts te bezoeken die de hond dan een injectie kan geven. Deze injectie kan er voor zorgen dat uw hond niet in chock raakt.

Bij lente hoort natuurlijk ook Pasen. Wie houdt er niet van om naar het bos te gaan tijdens de pasen. U zult ook denken waar zit hier het gevaar? Nou het gevaar is redelijkerwijs aanwezig. Niet alleen u met uw hond en uw gezin hebben dit bedacht maar ook hele hordes met u. En ook deze mensen vinden het aardig om pasen te vieren met het hele gezin in het bos, en daarbij hoort dan natuurlijk ook het zoeken naar de paaseieren die de paashaas heeft verstopt. Veelal zullen deze eieren gemaakt zijn van chocolade puur gif maar zeker ok een lekkernij voor onze honden. U bewaard ze thuis naar alle waarschijnlijkheid uit de buurt van uw honden, maar nu zijn er dus volksstammen die ze op de grond op en in plaatsen leggen die voor door honden graag bezocht worden. Want vorige week rook ik daar nog het spoor van de muis en heb ik een stukje uitgegraven om te kijken of ik er bij kon komen. En nu BINGO!! een paaseitje. Nu zal één klein paaseitje niet meteen je hond vermoorden maar als dit een hele zak is die daar is uitgezet voor een familie met 20 kleinkinderen dan wordt het toch een ander verhaal. Houdt hier dus rekening mee dat dit met de paasdagen kan gebeuren en ben op uw hoede. Mocht het toch gebeuren dat het schaaltje met eieren op tafel stond thuis en de hond ze alemaal met papier en al heeft verorberd controleer dan de hoeveelheid zuivere cacao die in de chocolade zit voor u uw dierenarts gaat raadplegen deze zal heel graag willen weten hoeveel procent cacoa er in deze voorraad eitjes zat. De dierenarts zal dan wel aangeven of het noodzakelijk is dat je komt of, ofdat het wel los zal lopen met uw veelvraat.