Home

Impressie

Visie

Doelgroep

Aanbod

Locaties

Hond & Seizoen

Voorwaarden

Contact

Links

Visie

Een opvoeding zonder dwang of straf levert vrolijke, gehoorzame, baasgerichte honden op. Trainers die zich zijn blijven ontwikkelen, hebben hun slipkettingen aan de hoogste wilg gehangen. Waarom? Omdat mensen die er verstand van hebben ontdekt hebben dat straffen niets meer en niets minder is dan symptoombestrijding. Ongewenst gedrag kan er wel (even) door stoppen, maar je neemt de oorzaak er niet mee weg. Bovendien: door straf schiet een hond in de stress, waardoor zijn leervermogen afneemt en waardoor de baas-hondrelatie een flinke deuk oploopt. Als je dit eenmaal weet, dan móet je het roer wel omgooien!

Hoe krijg ik een goed luisterende jachthond?

Jachthonden met veel jachtpassie zullen erg omgevingsgericht zijn. Dit zit in hun genen.
Wil je een gehoorzame hond, dan moet je hard werken met je hond en het liefst van pup af aan. Je moet zijn aandacht zien te krijgen.
Hoe? Wees creatief: brokjes, roepen, hardlopen, fluiten, verzin het maar.
Al ga je op je kop staan, als de hond maar aandacht voor je heeft. Een goed luisterende jachthond heb je niet binnen een jaar, maar het is erg hard werken! Het is ookprachtig je hond te zien ontwikkelen. En het is nog leuker om jezelf te zien groeien in de omgang met je hond!
Dan ga je ervaren wat het betekent een goede band met je hond te hebben.